Vegánske cesnakové cestoviny

Vegánska krémová omáčka na cestoviny

Doba prípravy: 30 min.

Vegánska krémová omáčka na cestoviny s pečenými paradajkami je jednoduchý a chutný recept, či už pre vyznávača vegánskeho životného štýlu alebo nie. Chutiť bude každému.

Ingrediencie

Cherry paradajky

450 g

Olivový olej

1 PL

Soľ, korenie

podľa chuti

Šalotka

1 ks

Cesnak

8 strúčikov

Múka

30 g

Mandlové mlieko

600 ml

Cestoviny

285 g

Postup
  1. Predhrejte si trúbu na 200 °C. Nakrájané paradajky polejte 1 PL oleja a soľou, položte na papier na pečenie a pečte približne 20 minút.
  2. Uvarte si cestoviny v jemne osolenej vode.
  3. Omáčku pripravíte vo veľkej panvici. Zahrejte si olej na strednú teplotu a pridajte 1 PL oleja, cesnak a šalotku. Priebežne miešajte, varte 3-4 minúty, kým šalotka nezmäkne.
  4. Pridajte múku a miešajte. Po spojení ingrediencií na panvici pomaly prilievajte mandľové mlieko po častiach aby sa nevytvorili hrudky. Duste 4-5 minút, kým všetko nezhustne. Môžete podľa potreby omáčku dochutiť soľou a korením.
  5. Pečené paradajky poukladajte na cestoviny a polejte omáčkou.

Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu. Nutričné hodnoty sú orientačné a môžu sa líšiť.

Nutričné hodnoty

Kalórie

379 kcal

Sacharidy

72 g

Tuky

6 g

Bielkoviny

13 g

Vláknina

3 g

Zdroj:Minimalistbaker

Titulná fotka: Minimalistbaker

Tagy:fit receptfit receptyrecept na cestovinyreceptyveganske jedlovegánske recepty

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.