Vajíčkové kari

Vajíčkové kari

Doba prípravy: 45 min.

Kari omáčku si vieš pripraviť aj s vajíčkami. Toto vajíčkové kari ťa učrite poteší svojou chuťou a aj tvojich blízkych.

Ingrediencie

Vajcia

4 ks

Olivový olej

2 PL

Červená cibuľa

2 stredne veľké

Paradajky

250 g

Cesnak

4 strúčiky

Zázvor

1 koliečko

Zelená paprika

45 g

Čerstvý koriander

2 PL

Korenie

Podľa chuti

Kurkuma

Podľa chuti

Postup
  1. Nechajte vajíčka zohriať na izbovú teplotu. Varte vajíčka 5-7 minút. Po uvarení nechajte vajíčka ochaldnúť a ošúpajte. Nakrájajte ich na polovičky.
  2. Na panvici zohrejte časť oleja. Po zahriatí oleju pridajte 3/4 množstva cibule, parajaky, cesnak, zázvor, papriku a koriander.
  3. Smažte všetko na panvici pokiaľ nestmavne cibuľa a paradajky nie sú mäkké.ä
  4. Nechajte všetko vychladnúť a pomixujte.
  5. Na druhej panvici nechajte zohriať druhú časť oleja a posmažte cibuľu. Smažte ju pokiaľ nebude priesvitná.
  6. Pridajte pastu z kroku 4.
  7. Všetko smažte na miernom ohni 7-8 minút, pokiaľ sa olej neoddelí od zmesy.
  8. Pridajte kurkumu, korenie a 1PL vody a opäť všetko opečte.
  9. Pridajte soľ, nechajte prevariť 10 minút alebo dovtedy, kým celá zmes nezhustne.
  10. Servírujte kari omáčku do misky, na vrch položte vajíčka.

Z celkového množstva uvaríte 2 porcie. Nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

353 kcal

Sacharidy

21 g

Tuky

24 g

Bielkoviny

16 g

Vláknina

4g

Zdroj:EatThisMuch

Titulná fotka: EatThisMuch

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.