Kuracie guličky

Šťavnaté kuracie guličky

Doba prípravy: 40 min.

Fašírky nemusia byť iba utopené v oleji. Tieto šťavnaté kuracie guličky (čítaj fašírky) s kvapkou oleja, pečené v trúbe, vynikajúco chutia. Môžu sa podávať so zemiakmi alebo avokádovo-fazuľovým šalátom. Obsahujú až 24 gramov bielkovín na porciu.

Ingrediencie

Mleté kuracie mäso

450 g

Vajíčka

2 ks

Strúhanka

1 ČL

Soľ, korenie

podľa chuti

Cesnakový prášok

1 ČL

Olej

30 g

Postup
  1. Kuracie mäso si pomelieme. Trúbu si predhrejeme na 200 °C.
  2. Kuracie mäso, vajíčka, strúhanku, korenie, cesnakový práčok a trošku oleja skombinujte v miske a premiešajte. Zo zmesi pripravte mäsové guličky podľa požadovanej veľkosti a uložte ich na plech s papierom na pečenie.
  3. Pečieme približne 18 – 20 minút alebo pokiaľ nie sú guličky upečené pri teplote 180 °C.

Z uvedeného množstva viete pripraviť 4 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

239 kcal

Sacharidy

4 g

Tuky

14 g

Bielkoviny

24 g

Zdroj:Eatthismuch

Titulná fotka: Pixabay

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.