Sendvič so slaninou a vajíčkami

Sendvič s francúzskymi vajíčkami a slaninou

Doba prípravy: 20 min.

Vajíčka a slanina jednoducho k sebe patria a svet bez nich by bol chudobnejší. Tento jednoduchý sedvič s francúzskymi vajíčkami a slaninou ti určite bude chutiť! Potrebuješ na to celkovo len štyri suroviny a pár minút času. Sendvič môžeš podávať aj so zeleninou aby si obohatil vlákninu v jedle a prijal aj mikroživiny.

Ingrediencie

Vajíčka

4 ks

Celozrnný plátkový chleba

4 ks

Slaninové pásiky

4 ks

Olivový olej

1 PL

Postup
  1. Rozbite si dve vajíčka a obalte v nich chleba. Na rozpálenom oleji opečte chleba pokiaľ sa vajíčka s chlebom neuvaria.
  2. Opečte si slaninu kým nezhnedne z oboch strán. Nechajte si časť tuku zo slaniny na panvici a pripravte na tuku zvyčné dve vajíčka.
  3. Položte vajíčko a slaninu do dvoch plátkov chlebíka. Podávajte teplé.

Z uvedeného množstva pripravíte 2 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

593 kcal

Sacharidy

79 g

Tuky

21 g

Bielkoviny

23 g

Vláknina

3 g

Zdroj:EatThisMuch

Titulná fotka: EatThisMuch

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.