Sendvič-hovädzí burger

Sendvič-hovädzí burger

Doba prípravy: 30 min.

Hovädzí burger si viete pripraviť aj inak, ako v žemli – napríklad v opečenom plátkovom chlebíku s roztopeným syrom. Jeden takýto sendvič-hoväzdí burger obsahuje necelých 500 kalórií a takmer rovnaké množstvo sacharidov, tukov aj bielkovín. Môžete ho podávať so zemiakmi, šalátom alebo len tak.

Ingrediencie

Maslo

25 g

Cheddar

8 plátkov

Celozrnný plátkový chleba

16 plátkov

Hoväzdie mäso

600 g

Soľ, korenie

podľa chuti

Postup
  1. Potrite si plátky chleba rovnomerne po okrajoch maslom a opečte ich na panvici (maslom dole), pokiaľ nezhnednú. Následne položte plátok syr na chleba a nechajte syr roztopiť.
  2. V miske si zmiešajte mäso s korením, soľou. Môžete, samozrejme, dochutiť aj inými koreninami. Zmes mäsa rozdeľte rovnomerne na 8 plátkov a pečte v trúbe alebo na panvici, podľa preferencie.
  3. Upečené mäso vložte medzi 2 plátky chleba (jeden so syrom) a podávajte.

Z uvedeného množstva pripravíte 8 sendvičov, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 sendvič.

Nutričné hodnoty

Kalórie

475 kcal

Sacharidy

26 g

Tuky

29 g

Bielkoviny

27 g

Zdroj:Eatthismuch

Titulná fotka: Eatthismuch

Tagy:domáci hamburgerdomáci hovädzí hamburgerhamburgerhoväzdí hamburgerreceprecept na obed

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.