Ryža s čiernou fazuľou

Ryža s čiernou fazuľou

Doba prípravy: 30 min.

Skvelá a chutná ryža s čiernou fazuľkou, ktorá obsahuje až 13 gramov vlákniny na porciu. Môže byť servírovaná ako príloha alebo samostatne, keďže v recepte nie je použité nič živočíšne a preto je skveľou voľbou aj pre vegetariánov či vegánov.

Uvariť si ju môžeš napríklad s cesnakovým kuracím mäsom.

Ingrediencie

Olivový olej

1 PL

Cibuľa

1 ks

Cesnak

2 strúčiky

Ryža

140 g

Zeleninový vývar

1 1/2 šálky

Razca

1 ČL

Čierna fazuľka

900 g

Kajanské korenie

1/4 ČL

Postup
  1. Opláchnite si fazuľku z plechovky pod vodou, nakrájajte si cibuľu a cesnak.
  2. V hrnci si rozpálte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Duste 4 minúty. Potom pridajte opláchnutú ryžu a duste ďalšie 2 minúty.
  3. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a nechajte v prikrytom hrnci variť približne 20 minút. Po dovarení ryže pridajte do nej fazuľku.

Z uvedeného množstva pripravíte 5 porcií, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

309 kcal

Sacharidy

56 g

Tuky

4 g

Bielkoviny

13 g

Vláknina

13 g

Zdroj:Eatthismuch

Titulná fotka: Eatthismuch

Tagy:ryža s fazuľouveganske jedlovegetarianske jedlo

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.