Pečený losos s citrónom a tymiánom

Pomaly pečený losos s citrónom a tymiánom

Doba prípravy: 45 min.

Ingrediencie

Losos

800 g

Olivový olej

2 PL

Soľ, korenie

podľa chuti

Citrón

1/4

Citrónová kôra

1 ČL

Čerstvý tymián

1 ČL

Postup
  1. Predhrejte si trúbu na 135°C. Položte lososa kožou dole na plech s papierom na pečenie. V miske si zmiešajte olivový olej s tymiánom a citrónovou kôrou.
  2. Zmes rovomerne rozotreme na lososa a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Nechajte odstáť rybu približne 10 minút aby sa spojila chuť.
  3. Lososa pečieme približne 15-20 minút. Podávame s citrónom.

Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

329 kcal

Sacharidy

1 g

Tuky

18 g

Bielkoviny

40 g

Zdroj:EatThisMuch

Titulná fotka: EatThisMuch

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.