Hovädzie guličky

Mäsové guličky na grécky spôsob

Doba prípravy: 45 min.

Tieto mäsové guličky na grécky spôsob zasýtia a obsahujú veľké množstvo bielkovín a minimum sacharidov. Je možné ich podávať s akoukoľvek prílohou, napríklad s týmto vynikajúcim avokádovým šalátom.

Ingrediencie

Mleté hovädzie múso

500 g

Vajíčka

2 ks

Petržlen

25 g

Cesnak

4 strúčiky

Pasterizované paradajky

60 g

Oregáno

2 ČL

Soľ, korenie

podľa chuti

Postup
  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. V miske skombinujte mäso, vajcia, petržlen, cesnak, pasterizované paradajky, oregáno. Dochutíme soľou a korením.
  3. Poriadne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  4. Vytvorte guličky podľa požadovanej veľkosti a položte ich na plech s papierom na pečenie. Pečte 20-25 minút.

Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

386 kcal

Sacharidy

8 g

Tuky

23 g

Bielkoviny

36 g

Vláknina

3 g

Zdroj:Eatthismuch

Titulná fotka: Eatthismuch

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.