Kuracie mäso s parmazánom

Kuracie mäso s parmazánom

Doba prípravy: 45 min.

Kuracie mäso s parmazánom, ktoré pripravíte za necelú hodinku, s množstvom chutného roztopeného syru. Obsahuje necelých 600 kalórií a obrovské množstvo bielkovín – až 66 gramov na jednu porciu.

Ingrediencie

Vajce

2 ks

Parmazán

100 g

Strúhanka

200 g

Kuracie prsia

1,4 kg

Olej

2 PL

Paradajkový pretlak

400 g

Postup
  1. Predhrejte trúbu na 190 °C.
  2. Vajíčka rozbite do jednej misky. V druhem miske zmiešajte nastrúhaný syr so strúhankou. Kuracie mäso obalíte v dvojobale – vajčíka, následne zmes syra.
  3. Vo veľkej panvici si nechajte zohriať olej. Mäso pečte na panvici 8-10 minút na každej strane alebo pokiaľ nie je prepečené.
  4. Odstavte mäso a pripravte si nádobu pre zapekanie – napríklad jánsku misu. Vylejte do nej rajčinový pretlak s mäsom. Pečte približne 20 minút.
  5. Pri pečení v trúbe môžete pridať aj iný druh syru.

Z uvedeného množstva pripravíte 6 porcií, nutričné hodnoty sú na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

559 kcal

Sacharidy

30 g

Tuky

18 g

Bielkoviny

66 g

Vláknina

3 g

Zdroj:Eatthismuch

Titulná fotka: Eatthismuch

Tagy:fit receptfitness receptkuracie mäsoparadajkyrecept na obed

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.