Kari šošovica s ryžou

Kokosová kari šošovica so špenátom

Doba prípravy: 60 min.

Ryža a šošovica sú skvelé zdroje sacharidou a vlákniny. Kokosová kari šošovica so špenátotm ti pomôže prijať kvalitné komplexné sacharidy v chutnej podobe. Na jednu porciu obsahuje až 16 gramov vlákniny.

Ingrediencie

Hnedá ryža

2 šálky

Voda

2 a 3/4 šálky

Šošovica

2 šálky

Olivový olej

1 PL

Špenát

8 šálok

Kokosové mlieko

2 šálky

Kari korenie

1 ČL

Rajčinový pretlak

16 g

Soľ, korenie

podľa chuti

Postup
  1. Uvarte ryžu podľa návodu na obale.
  2. Do hrnca pridajte osolenú vodu a priveďte do varu. Pridajte šošovicu a varte približne 20 až 25 minút, pokiaľ sa väčšina vody nevstrebe.
  3. Medzitým si očistite špenát, nasekajte. Na strednej až vyššej teplote na panvici rozohrejte olej a opečte špenát pokiaľ nezačne mať svetlo-zelenú farbu. Ak šošovica ešte nie je uvarená, odstavte špenát.
  4. Keď je šošovica hotová, pridajte ju na panvicu so špenátom. Pri miernom ohni primiešajte kokosové mlieko, kari, pretlak, soľ a korenie. Varte pokiaľ sa všetko neprehreje. Ochutnajte a podľa potreby pridajte koreniny podľa chuti.
  5. Podávajte s ryžou

Z celkového množstva uvaríte 4 porcie. Nutričné hodnoty nižšie sú uvedené na jednu porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

959 kcal

Sacharidy

140 g

Tuky

32 g

Bielkoviny

35 g

Vláknina

16 g

Zdroj:EatThisMuch

Titulná fotka: Acouplecooks

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.