Jednoduchá bravčová panenk

Jednoduchá bravčová panenka

Doba prípravy: 45 min.

Ingrediencie

Strúhanka

120 g

Olivový olej

1/2 hrnčeka

Bravčová panenka

900 g

Postup
  1. Predhrejte si trúbu na 220 °C.
  2. Zmiešajte strúhanku s olivovým olej v miske tak, aby ste dosiahli konzistenciu, ktorá je dostatočne vlhká, aby sa pri lepila na mäso. Obalte mäso v oleji so strúhankou zo všetkých strán.
  3. Pečte najmenej 35 minút, kým mäso nie je zvnútra ružové (alebo 75 °C ak používate teplomer). Po dopečení nechajte mäso postáť ďalších 10 minút.
  4. Mäso servírujeme rozrezané na prbližne 2,5 cm plátky.

Z daného množstva pripravíte 6 porcií, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

417 kcal

Sacharidy

14 g

Tuky

24 g

Bielkoviny

34 g

Zdroj:EatThisMuch

Titulná fotka: EatThisMuch

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.