Domáci hummus

Domáci hummus

Doba prípravy: 10 min.

Hummus nemusí byť len záležitosťou vegetariánov ale aj pre niekoho, kto hľadá zdravšiu náhradu za maslo. Domáci hummus si pripravíš za 10 minút.

Ingrediencie

Sezámové maslo

60 g

Citrónová šťava

1/4 hrnčeka

Olivový olej

25 g

Cesnak

1/2 strúčiku

Razca

1/2 ČL

Soľ

podľa chuti

Cícer (plechovka)

425 g

Postup
  1. Do mixéra pridajte sezámové maslo a citrónovú šťavu. Mixujte približne 1 minútu. Nezabudnite zoškriabať boky mixéru.
  2. Do zmesi pridajte olivový olej, pretlačený cesnak, razcu a soľ. Mixujte ďalších 30 sekúnd.
  3. Otvorte si cícer a šťavu z plechovky odlejte. Opláchnite poriadne vodou cícer v plechovke a polovicu obsahu plechovky pridajte do mixéru. Mixujte 1 minútu. Pridajte druhú polovicu a mixujte pokiaľ nie je zmes úplne hladká.
  4. Aby ste dosiahli dokonalú konzistenciu, pri zapnutom mixéri pomaly pridajte 2-3 polievkové lyžice vody.

Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

248 kcal

Sacharidy

19 g

Tuky

17 g

Bielkoviny

8 g

Vláknina

6 g

Zdroj:EatThisMuch

Titulná fotka: EatThisMuch

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.