Cícerová omáčka na cestoviny

Cícerová omáčka na cestoviny

Doba prípravy: 40 min.

Z cíceru vieš pripraviť, okrem humusu, aj omáčku na cestociny. Táto cícerová omáčka na cestoviny obsahuje približne 320 kalórií, takmer 60 gramov sacharidov a až 10 gramov vlákniny!

Ingrediencie

Cibuľa

1 ks

Mrkva

1 ks

Cesnak

3 strúčiky

Cícer

425 g

Oregáno

1 ČL

Bazalka

1/2 ČL

Tymián

1/2 ČL

Cesnakový prášok

1/2 ČL

Paprika

1/2 ČL

Rozmarín

1/4 ČL

Čerstvá bazalka

10 lístkov

Cestoviny

340 g

Paradajky

850 g

Paradajkový pretlak

1 PL

Postup
  1. Predhrejte si panvicu, pridajte trošku vody a restujte nakrájanú cibuľu a mrkvu asi 5 minút. Následne pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  2. Pokiaľ sa mrkva s cibuľou varia, rozmixujte si cícer v kuchynskom robote. Cícer mixujte tak, aby nevznikol z toho humus – pomazánka ale ani aby cícer zostal celý.
  3. Bylinky a korenie primiešajte na panvicu k cibuľke a mrkve, premiešajte a pridajte cícer. Všetko varte na panvici asi 5 minút, zmes môže trošku zhnednúť.
  4. Pridajte paradajky a paradajkový pretlak. Poriadne premiešajte aby sa suroviny skombinovali. Znížte teplotu na platni a varte omáčku približne 30 minút.
  5. Omáčku občas premiešajte a pridajte vodu, ak sa vám zdá, že omáčka je príliš hustá. Medzitým si uvarte cestoviny.
  6. Ak je omáčka hotová, môžete ju  dochutiť.

Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie, nutričné hodnoty sú uvedené na 1 porciu.

Nutričné hodnoty

Kalórie

320 kcal

Sacharidy

57 g

Tuky

4 g

Bielkoviny

14 g

Vláknina

10 g

Zdroj:OneGreenPlanet

Titulná fotka: Eatthismuch

Tagy:cestovinycícerová omáčkafit jedlofit receptfitness receptreceptrecept na obedveganske jedlovegánsky recept

Viac receptov nájdeš na cojest.sk
Podobné recepty
Výber zaujímavých receptov

Používaním webu Čo Jesť súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia a súborov cookies. Viac sa dozviete tu.